Oliwa z oliwek extra virgin

OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN OLIVI

Oliwa z oliwek extra virgin OLIVI pochodzi z najbardziej cenionego gatunku drzew oliwnych odmiany koronejskiej uprawianej w Grecji na Peloponezie.

Zbierane ręcznie oliwki, jeszcze przed osiągnięciem pełnej dojrzałości, są starannie selekcjonowane i tłoczone na zimno. Dzięki temu zachowują swoje najcenniejsze walory.

Tłoczona mechanicznie, z wykorzystaniem tłoków hydraulicznych w temperaturze poniżej 27°C oliwa OLIVI nie traci nic z cennych pierwotnych właściwości oliwek.

Etapem końcowym jest naturalna destylacja przez około dwa miesiące, zanim z wielką starannością oliwa OLIVI przelana zostanie do szklanych butelek.

Oprócz wyjątkowego smaku, koloru i konsystencji, oliwa extra virgin OLIVI charakteryzuje się bardzo niską kwasowością max. 0,4%, co sprawia, że oprócz niezaprzeczalnych walorów smakowych i kulinarnych, wykazuje ogromne właściwości prozdrowotne.

Parametry naszej oliwy z oliwek należą do najlepszych na świecie.

Skład:

Wartość energetyczna: 825kcal/3404kJ
Białko: 0g
Cukry: 0g
Sód: 0g
Błonnik: 0g
Tłuszcze: 92g
Jednonienasycone: 71g
Nasycone: 13g
Wielonienasycone: 8g
Cholesterol: 0mg

Gwarancja jakości:

Kwasowość: max. 0,4%
Zawartość wosku: max. 250ppm
Nadtlenek: max. 20mEq

Pochłanianie ultrafioletu:

K 232 max. 2,5
DK max. 0,01