Oliwa z oliwek extra virgin bio OLIVI

OLIWA Z OLIWEK EXTRA VIRGIN BIO OLIVI

Najwyższej jakości oliwa z oliwek extra virgin bio OLIVI uzyskiwana ze szlachetnej odmiany koronejskiej z regionu Messini na Peloponezie w Grecji, z upraw ekologiczych.

Produkcja oliwy bio odbywa się bez stosowania chemicznych środków ochrony roślin i oprysków, a gleba nawożona jest organiczną mieszanką nawozu zwierzęcego i materiału roślinnego.

Ręcznie zbierane i starannie wyselekcjonowane oliwki, są tłoczone niemalże natychmiast, jeszcze przed upływem 24 godzin, w temperaturze nie przekraczającej 27°C.

Zgodnie z wymaganiami przepisów Unii Europejskiej dotyczących wszystkich produktów ekologicznych, specjalna służba regularnie kontroluje sam proces produkcji, jak i wytworzoną oliwę oraz upewnia się, czy na etykietach gotowego produktu znajdują się wszystkie niezbędne informacje, zgodnie z obowiązującymi normami.

Oliwa z oliwek extra virgin bio OLIVI charakteryzuje się bardzo niską kwasowością, max. 0,3 % , jak również aromatycznym, eleganckim, owocowym smakiem.

Parametry oliwy z oliwek extra virgin bio OLIVI należą do najlepszych na świecie.

 

Wartość energetyczna: 825kcal/3404kJ
Białko: 0g
Cukry: 0g
Sód: 0g
Błonnik: 0g
Tłuszcze: 92g
Jednonienasycone: 71g
Nasycone: 13g
Wielonienasycone: 8g
Cholesterol: 0mg

Gwarancja jakości:

Kwasowość: max. 0,3%
Zawartość wosku: max. 250ppm
Nadtlenek: max. 20mEq

Pochłanianie ultrafioletu:

K 232 max. 2,5
DK max. 0,01